HOE WERKEN WIJ

 

Onze werkwijze is dat wij zorginstellingen en jong muziektalent samen brengen, met stroopwafels als verbindende factor. Dat doen wij vanuit onze passie met mensen in onze samenleving die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In ons geval de bewoners van zorginstellingen en hun personeel, verzorgers en relaties. En daarnaast de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die in het met ons samenwerkende dagactiviteitencentrum de stroopwafels bakken. Voor iedere bezoeker is er een gratis stroopwafel. Er kunnen ook zakjes stroopwafels voor het goede doel worden gekocht.

 

Onze rol

Vanuit onze ruime ervaring bieden wij zorginstellingen de mogelijkheid voor hun bewoners een verbindende en ontspannende (licht-)klassieke muziekvoorstelling te laten organiseren. De zorginstelling zorgt daarbij voor de locatie en voor de locatiegebonden aspecten van het concert. Wij nemen de contacten met de musici en de organisatie van de stroopwafels voor onze rekening. Het muzikale programma kunnen wij daarbij, binnen de mogelijkheden van ons muziekaanbod, in de praktijk heel goed afstemmen op de wensen en randvoorwaarden van de zorginstelling.

 

Voor wie?

Onze gratis stroopwafelconcerten zijn bedoeld voor de bewoners (en hun relaties en verzorgers/personeel) van het zorgcentrum waar het concert plaatsvindt. Ook ouders en begeleiders van de musici zijn uiteraard welkom!

 

Een stroopwafelconcert als gast bijwonen? Bent u geen (relatie van een) bewoner van het zorgcentrum waar het concert plaatsvindt, of geen ouder/begeleider van een muzikant? Dan kunt u het concert als gast bijwonen – wat zou het fijn zijn als u dan als onze gast wilt bijdragen aan onze doelstelling door na afloop van het concert een stroopwafelpakket te kopen.

 

Heeft u een suggestie voor een stroopwafelconcert in een zorginstelling van uw keuze, omdat daar bijvoorbeeld een familielid of bekende woont? Gebruik dan het contactformulier op deze website (u vindt dat onder het kopje Contact, en kiest dan voor Neem contact met ons op). Wij zijn benieuwd naar uw suggestie en nemen na overleg met u graag contact op met het betreffende zorgcentrum!

 

MUZIEKTALENTEN

 

Wij bieden met stroopwafelconcerten getalenteerde jonge musici in opleiding de kans een verrijkende en uitdagende podiumervaring op te doen door te spelen voor een kwetsbaar maar dankbaar publiek. Wanneer passend en mogelijk worden incidenteel professionele musici ingeschakeld. De concerten vinden plaats op een locatie in/van het zorgcentrum. We hopen hiermee dit jonge muziektalent een belangrijke muzikale en levenservaring mee te geven. En, niet onbelangrijk, ook de musici kunnen in de pauze van hun concert uiteraard genieten van een versgebakken stroopwafel!

 

Wij werken onder andere samen met (docenten van) een groeiend aantal
Talentscholen en Muziekopleidingen:

School voor Talent Amersfoort

• Cultuurkust Harderwijk

• Johann Sebastian Bachschool

• Marieke Booy

• Vieve Brass (studenten van het Zwols Conservatorium)

Lunette Saxofoonkwartet

Renske Luijten en Sofia Samarskaya, (studenten Koninklijk Conservatorium in Den Haag)

 

ZORGINSTELLINGEN

We organiseren onze stroopwafelconcerten voor alle soorten (woon)zorginstellingen & wijkontmoetingscentra. Het muziekprogramma van een concert maken we in overleg met de instelling, zodat de muziek, zowel in grotere zalen als in kleinere ‘huiskamers’ optimaal tot zijn recht komt.

 

Hieronder kunt u zien voor welke (woon)zorginstellingen & wijkontmoetingscentra wij al aan het werk zijn.

 

Staat uw instelling er niet bij? Schroom dan niet, en neem contact met ons op! Zodat ook uw bewoners en verzorgers kunnen genieten van mooie muziek en een versgebakken stroopwafel!

 

DAGACTIVITEITENCENTRUM

Voor de productie van onze stroopwafels werken wij samen met dagactiviteitencentrum de Oude School, te vinden op het terrein van ’s Heeren Loo in Ermelo.

 

Wil je meer weten over De Oude School Ermelo? Bekijk dan dit leuke filmpje!

 

STICHTINGSBESTUUR

Het bestuur van onze stichting bestaat uit Harry van Asselt, Jan Drost en Alex van Vliet . Wij stellen ons hier graag aan u voor!

 

Harry van Asselt

Ik ben Harry van Asselt, initiatiefnemer en voorzitter van de stichting. Ik organiseer al langer concerten voor de bewoners van GGZ centraal, locatie Veldwijk in mijn woonplaats Ermelo. Ik weet vanuit die ervaring hoeveel betekenis en vreugde een muzikale belevenis aan bewoners van zorgcentra geeft. Gewoon eens een concert bezoeken is voor hen immers vaak niet aan de orde. Ik gun deze ervaring ook aan bewoners van andere zorgcentra. Daarnaast hou ik van muziek (ik speel orgel en zing in een kamerkoor) en vind ik het fijn jong muziektalent een extra concertpodium te bieden.

 

Jan Drost

Ik ben Jan Drost, secretaris van de stichting. Ik speel trompet en zing in een kamerkoor. Via mijn kinderen heb ik ontdekt hoe belangrijk het is jonge mensen extra podiumervaring te bieden. Ik heb hart voor mensen in moeilijke situaties, zoals de bewoners van zorgcentra. Als professioneel marketeer en communicatie-expert wil ik de stichting daarom graag helpen met het organiseren en bekend maken van ons werk.

 

Alex van Vliet

Ik ben Alex van Vliet, penningmeester van de stichting. De doelstelling van onze stichting is mij uit het hart gegrepen. En hoewel ik zelf niet actief ben in muziek, draag ik er graag mijn steentje aan bij. Ik vind het een eer om bij het opstarten en ontwikkelen van de stichting betrokken te mogen zijn. Vanuit mijn expertise vervul ik met toewijding de rol van penningmeester.

 

BELEIDSDOCUMENTEN

Hier vindt u ons beleidsplan 2020 en de financiële Jaarrekening 2019. Voor onze activiteiten in 2020 vormt dit beleidsplan van het stichtingsbestuur het uitgangspunt.

info@stroopwafelconcerten.nl